BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM BIM

BIM (Building Information Modeling) je inovativna metoda gradbenega informacijskega modeliranja, ki se uporablja v celotnem življenskem ciklu infrastrukturnega projekta z namenom dviga produktivnosti in optimizacije gradbenih procesov.

Uporablja se za načrtovanje, oblikovanje, grajenje, upravljanje in vzdrževanje stavb in raznih fizičnih infrastruktur, s pomočjo strukturiranih, multidisciplinarnih podatkov za izdelavo digitalne predstavnosti sredstev v celotnem življenjskem ciklu.

BIM STORITVE

Procesi gradbenega informacijskega modeliranja, ki se uporabljajo v celotnem življenskem ciklu infrastrukturnega projekta.

Načrtovanje

Načrtovanje projektov z združevanjem podatkov o zajemu resničnosti in resničnem svetu za ustvarjanje kontekstnih modelov obstoječega zgrajenega in naravnega okolja.

Dizajn

V tej fazi se izvajajo konceptualna zasnova, analiza, podrobnost in dokumentacija. Postopek predkonstrukcije se začne uporabljati podatke BIM za obvestilo o razporejanju in logistiki.

Gradnja

V tej fazi se izdelava začne uporabljati specifikacije BIM. Logistika gradnje projektov se deli s trgovinami in izvajalci, da bi zagotovili optimalni čas in učinkovitost.

Delovanje

Podatki BIM se prenašajo na poslovanje in vzdrževanje končnih sredstev. Podatki BIM se lahko uporabljajo po cesti za stroškovno učinkovito obnovo ali učinkovito dekonstrukcijo.

BIM projekti

BIM (Building Information Modeling) je inovativna metoda gradbenega informacijskega modeliranja.

Hrastovec

Več

Glinščica

Več

BIM prednosti

Hitreje in učinkoviteje

Informacije se lažje delijo, lahko so dodana vrednost in jih je mogoče uporabiti še enkrat.

Boljša zasnova

Predloge projekta je mogoče racionalno analizirati, simulacije in uspešnosti referenčnih vrednosti se lahko izvršijo hitreje, kar omogoča inovativne in boljše rešitve.

Boljša storitev

Predloge je mogoče bolje razumeti s podrobnejšo in natančnejšo vizualizacijo in vzdrževanjem.

Nadzor stroškov

Nadzor stroškov življenjskega cikla projekta in okoljskih podatkov: okoljski dosežek je predvidljiv, skupni stroški so bolje analizirani.

Avtomatizirano sestavljanje

Digitalne informacije o izdelku se lahko manipulirajo v nadaljnjih procesih, v produktivnem postopku znotraj organizacije in se lahko uporabljajo za proizvodnjo in sestavljanje strukturnega sistema.

Več informacij

Informacije o zahtevah, projektiranju, gradnji in vzdrževanju se lahko uporabljajo za upravljanje objektov.

SL  /  EN

Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.